Turism intern

LITORAL 2011

Oferte LITORAL 2011 Litoralul maritim romānesc are o lungime de 82 km şi este cuprins īntre Capul Midia şi Vama Veche, lungimea totală a ţărmului romānesc fiind de 245 km, de la locul de vărsare īn mare a gārlei Musura, pānă la sud de satul Vama Veche. Localităţile şi staţiunile balneo-climaterice ale litoralului romānesc sunt situate la aceleaşi coordonate cu localităţile Split, Sarajevo, Rimini, San Remo, San Marino, La Spezia, Monaco, Nice, Avignon.

Riviera litoralului romaneasc beneficiaza de farmecul deosebit al Marii Negre (a-3-a mare europeana ca intandere si a 2-a ca adancime, cu salinitate redusa, temperatura apei vara, fiind de 20-25 grd. C ). Platforma litorala coboara lin de la plaja, pe o fasie de 100 - 200 m. spre larg, adancimea apei fiind redusa, eliminandu-se astfel orice factor de risc.

Marile intinderi de plaja (peste 100 de km.), sunt pavate cu nisip auriu de o finete deosebita, acestea fiind orientate, in totalitatea lor, spre rasarit, parca in intimpinarea acelor romantici care se insira pe plaja sa admire intaile raze ale soarelui si ultima lui sclipire, intre fiecare rasarit si apus vara aducand dupa sine o viata frematatoare.

Litoralul romanesc pune la dispozitia turistilor un numar impresionant de spatii de cazare insumand peste 250 000 de locuri de cazare in hoteluri, vile si pensiuni agroturistice in cele 12 statiuni de pe litoral. Pe litoral exista o mare varietete de locuri de distractie si agrement acoperind toate preferintele si exigentele de consum ale turistilor. Astfel , pe litoral s-au dezvoltat un numar mare de restaurante atit cu specific romanesc cat si international, precum si un mare numar de terase amenajate in imediata apropiere a plajei, care ofera o ambianta deosebita imbinand intr-un mod savuros posibilitatile de relaxare dintr-un restaurant cu atmosfera unei vacante estivale. Totodata turistii de pe litoral pot practica atit sporturi acvatice intr-una din bazele de agrement marin cat si tenisde camp, fotbal si golf pe terenuri special amenajate in cele mai moderne conditii. Posibilitatile de distractie si agrement sunt completate de recentele constructii turistice din statiunea Mamaia dintre care cele mai mai importante sunt parcul acvatic Aqua Magic si Telegondola

Statiunile de pe litoral sunt: - Navodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costinesti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, la acestea se adauga 2Mai si Vama Veche .